REUTERS

З міського бюджету Києва виділено майже 900 млн грн на доплати медикам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив на онлайн-брифінгу.

"Місто шукає будь-які можливості для допомоги і підтримки медиків... Київ виділив з міського бюджету майже 900 млн грн на допомогу медикам. За квітень медпрацівники комунальних некомерційних підприємств столиці, що надають вторинну (тобто спеціалізовану) і третинну (високоспеціалізовану) допомогу, отримають додаткові виплати пропорційно відпрацьованого часу за умови повної зайнятості", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині медики отримуватимуть окремі премії за лікування коронавірусних пацієнтів (відео)

За словами Кличка, для лікарів сума нарахувань становить 4 тис. грн, для медичних сестер - 3 тис. грн, для молодшого медичного персоналу - 1 тис. грн.

"Лікарі ж, які працюють з пацієнтами з підозрою та хворими на COVID-19, отримали доплати до зарплати за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату у розмірі дев'яти посадових окладів. Таким чином, лікарі за березень отримали загалом від 30 до 50 тис. грн зарплати, медсестри – 25-30 тис. і молодший медичний персонал – 20-25 тис. грн. Таку ж зарплату вони отримають і за квітень", - наголосив мер столиці.

Як уточнив Кличко, працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме - медики виїзних бригад та санітари, які задіяні в заходах з дезінфекції автомобілів, також отримали премію за березень, для чого місто додатково виділило 12,4 млн грн.

Як повідомляв раніше УНІАН, на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України затвердив доплати медикам, які борються з COVID-19, у розмірі до 300% від заробітної плати.

Читайте також: