Київ оголосить локдаун і закриє метро, якщо буде рішення Кабміну / фото УНІАН

Столична влада всіма силами намагається утримати ситуацію із захворюваністю COVID-19, щоб не запроваджувати суворий карантин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу з дому, де перебуває на самоізоляції, коментуючи можливе посилення карантинних заходів в Києві у зв’язку зі зростанням кількості хворих.

Читайте такожКличко заявив, що Київ не збирається переводити всі школи на дистанційне навчання

Відео дня

Мер зазначив, що столична влада всіма силами намагається втримати ситуацію із захворюваністю на COVID-19, щоб не запроваджувати суворий карантин.

"Ситуація справді складна. Ви бачите, скільки хворих щодня, і все більше людей потребують госпіталізації. І така ситуація сьогодні в багатьох країнах Європи. Так званий локдаун уже запровадили Польща, Франція, Німеччина. В Іспанії у низці регіонів – теж суворий карантин. Готується до локдауну і Британія», - сказав Кличко.

Він наголосив, що міська влада буде змушена виконувати рішення уряду, якщо той ухвалить рішення про запровадження суворих обмежувальних заходів.

"Підкреслю: запровадження карантину у столиці буде вже крайнім заходом. Це принципова позиція міської влади. Бо ми, з одного боку, робимо все, щоб захистити здоров'я і життя людей. З іншого – розуміємо, що люди повинні працювати, бізнес має розвиватися», - зауважив Кличко.

Він наголосив, що економіка міста вже постраждала від кризи.

«Запровадження обмежень зменшило надходження до бюджету міста. Так, за оцінками економістів КМДА, бюджет столиці до кінця року недоотримає близько 5 млрд грн. Із них більшу частину – 3 млрд грн - це ПДФО», - сказав Кличко.

Мер вкотре закликав керівників установ і підприємств перевести на дистанційну роботу максимальну кількість співробітників.

Киян міський голова закликав не нехтувати протиепідемічними правилами.

«Тільки разом і свідомими діями ми зможемо подолати цей виклик. Інакше ніяких ліжок не вистачить, якщо вірус буде розповсюджуватися такими темпами. Не хочемо карантину? Тоді треба бути обережними!", - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві за минулу добу коронавірусну хворобу виявили у 507 осіб, 9 осіб померли. З початку пандемії в столиці зареєстровано 38 745 підтверджених випадків захворювання.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що у разі попадання Києва в "червону" карантинну зону роботу громадського транспорту можуть обмежити, а на міжобласний і міжрегіональний транспорт - встановити заборону.