Мер Києва заявив, що коронавірус є маловивченою і агресивною хворобою / Фото: УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що COVID-19 є дуже агресивною та маловивченою хворобою, тому лікування надто складне і займає тривалий час.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«COVID-19 – дуже агресивна і не до кінця вивчена хвороба. Ліків від якої досі немає, як і немає вакцини. Медики застосовують різні препарати. Одні спрацьовують. Інші – менш ефективні. Тому і лікується COVID-19 дуже складно і довго. За даними фахівців, у середньому процес лікування триває 20 днів. Є й випадки, коли людина хворіла 37 днів. 20 днів тому в Києві було зареєстровано 160 хворих. А сьогодні їх – більше тисячі! То скільки ще пройде часу, поки всі одужають?» - наголосив мер Києва.

Читайте такожСтало відомо, на яку суму оштрафували порушників карантину в Києві

За його словами, аби пересвідчитися, що людина вже поборола вірус, лікарі проводять два ПЛР тести. Китайські та італійські фахівці свого часу теж почали так робити, бо виявилося, що один тест не може точно показати, що вірусу в організмі вже немає. А людина в цей час може залишатися заразною.

«У половини людей, які перехворіли COVID-19, вірус зберігається в організмі від одного до восьми днів, навіть після зникнення всіх симптомів. І така ситуація з повільним одужанням не тільки в столиці. Із понад 7 тисяч хворих в Україні одужали 505 пацієнтів. Тому ми і закликаємо людей берегтися. Вірус – агресивний і небезпечний. І лікується надто складно», - підкреслив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві станом на 23 квітня вже зафіксовано 1 тис. 059 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За добу зареєстровано 70 нових випадків захворювання.

Читайте також: