У Нетішині розташована Хмельницька АЕС / фото УНІАН

Міський голова Нетішина (Хмельницька область) Олександр Супрунюк поскаржився до Служби безпеки України на священників УПЦ Московського патріархату.

Про це чиновник розповів в інтерв'ю виданню "Є".

"Виникла така потреба. Я вже підписав на СБУ і поліцію заяву про вчинення кримінального правопорушення. Протягом усього періоду передсвяткових і святкових днів, систематично найбільша проблема була зі священниками московського патріархату, які ігнорували наші заходи, саботували їх, грубо себе вели, погрожували. Досить дивна і неадекватна, мені здається, поведінка", - вважає мер міста.

Відео дня

Він додав, що до заяви долучено скріншоти із закликами "ходити до Бога", про те, що "хвороба є кругом і в будинках".

Читайте такожМОЗ розкрило статистику епідемії в Україні: хто стає жертвою СOVID-19 найчастіше (інфографіка)

"Зараз усі контакти, які є, пов'язані із церквою московського патріархату, крім першого випадку. Хоча ця жінка привезла хворобу із Шумського району, де вона вже захворіла і є підозра, що у Почаївській лаврі", - сказав Супрунюк.

"Я вважаю, що дії священників є неадекватними, вони підписували документ, що зобов’язуються не допустити масових скупчень. Але проігнорували зобов'язання і, я вважаю, що це є підставою для кримінального правопорушення", - резюмував мер.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Тернопільщині місцева влада заявила, що духовенство Почаївської лаври порушило обіцянки про закриття храму на Великдень.

Читайте також: