Садовий розповів, як Львів бореться з COVID-19 / фото УНІАН

Львівський міський голова Андрій Садовий закликав місцеву і центральну владу працювати у координації, а не з’ясовувати, хто правий, а хто не правий в умовах пандемії.

При цьому він визнав відсутність допомоги з боку Києва, пише hromadske.

Мер пояснив, що уряд повинен розуміти, що міста не отримують автоматично ту інформацію, яка є у центральної влади, тому левова частка конфліктів виникає через відсутність якісної комунікації - "коли держава не розуміє специфіки міст і намагається тиснути".

Відео дня

Читайте такожЛьвів відкриває ринки і просить в уряду дозволу на відкриття літніх терас ресторанів (відео)

"Треба бути максимально коректними. Я розумію, що казна пуста, грошей там немає. Ми, до речі, жодного ШВЛу не отримали. Нам для міста дали тисячу тих паперових масок по 70 копійок, ми їх отримали, але ми не жаліємося. Є львівський бізнес, він включився активно, є можливості нашого бюджету", - сказав Садовий.

Він запропонував розбиратися вже після закінчення карантину - хто правий, а хто ні. Також мер вважає, що уряд почув місцеву владу і міста найближчим часом отримають більше повноважень.

Водночас Садовий вважає, що у цьому питанні "ще немає ідеальної ситуації" й те, що відбулося у Черкасах, на думку Садового, - "певне нерозуміння з боку державних органів влади специфіки міста".

Читайте такожМер Івано-Франківська підтримав колегу із Черкас щодо ослаблення карантину в місті

"Тому що міський голова озвучує думку громади і за ним стоїть громада. Тому я пропонував би змінити дискусії, які були між державою і містами, і спільно знаходити точки, які об’єднують", - наголосив мер Львова.

Як повідомляв УНІАН, Львів 3 травня відзначив 764 річницю від заснування, однак через карантин урочисті заходи були малолюдними, а міським скульптурам левів вдягли маски.

Читайте також: