Прем'єр заявив про намір посилити контроль за дотриманням обмежень / фото УНІАН

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд планує посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

На засіданні уряду Шмигаль відзначив, що «коронавірус – це не фейк, це не вигадані речі, це загроза, що ходить поруч з кожним з нас», і єдина можливість убезпечитися від хвороби – це дотримуватися протиепідемічних правил, розроблених МОЗ.

Читайте такожВ Україні впродовж майже 10 днів фіксується зростання захворюваності на COVID-19 – Степанов

Відео дня

«На жаль, місцева влада, яка покликана посилювати карантинні обмеження, у деяких випадках просто вирішила закривати очі на загрози. Шановні колеги на місцях, я розумію, що ви вже живете думками про вибори, але політичні бали ви таким чином будете заробляти ціною життя людей», - заявив Шмигаль і запевнив, що уряд не може і не буде стояти осторонь.

«Ми будемо посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Звертаюсь до пана Віктора Ляшка (головного санітарного лікаря – УНІАН). В регіони для контролю має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Так само буде посилено контроль з боку Національної поліції та Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше, щоб українці були в безпеці», - сказав прем’єр-міністр.

Шмигаль дав доручення міністру охорони здоров’я Максиму Степанову та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень в регіонах.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 19 червня зареєстровано 34 тис. 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних, 16 тис. 33 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 921 новий випадок.