У Полтавській області побоюються погіршення ситуації з коронавірусом / УНІАН

Цього року Сорочинський ярмарок, що проходить щорічно в серпні в Полтавській області, можуть скасувати через пандемію коронавірусу.

Таку думку висловив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін, повідомляє Полтавська ОДА.

Читайте такожШість областей України не готові до послаблення карантину - МОЗ

Відео дня

«Не можу сказати —  буде ярмарок чи ні. Щотижня проводимо засідання регіональної комісії. Моє особисте бачення — проведення заходу несе велику загрозу здоров'ю мешканців регіону», — зазначив він.

Лунін підкреслив, що в Полтавській області немає внутрішньообласного розповсюдження інфекції, а на ярмарок приїдуть люди з інших регіонів, тому є певні ризики.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня 2020 року Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд подовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні. Також Кабмін посилив карантинні заходи.

Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня було заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

12 липня 2020 року Православна церква України та Українська православна церква Московського патріархату прийняли рішення не проводити хресний хід з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Київської Русі 28 липня.