Аналогічну допомогу Польща вже надала українським військовим у Львові, Бердичеві і Вінниці / фото ua.depositphotos.com

Польща передала українським військовим медикам гуманітарну допомогу для протидії поширенню коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія передачі допомоги від польського представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні відбулася у національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» у Києві.

Як заявив посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, важливо, аби допомога була відправлена у військово-польові госпіталі, у тому числі на передову на Донбасі.

Відео дня

Читайте такожВ армії за минулу добу зафіксували один випадок зараження COVID-19 - командування Медичних сил

"Ми дуже добре розуміємо, що українські солдати й Україна захищають не тільки свою територію, вони захищають також Польщу. Це також наші герої і наші поранені, і ми дуже добре розуміємо, що це наша спільна загроза, наш спільний виклик - цей конфлікт", - наголосив Ціхоцкі.

Посол додав, що коронавірус не залежить від війни, але також треба розуміти складну ситуацію.

"В умовах конфлікту ще складніше боротися з епідемією", - заявив він.

Аналогічну допомогу Польща вже надала українським військовим у Львові, Бердичеві і Вінниці.

"Ми сподіваємося, що у цей складний час завдяки солідарності ми переможемо", - підкреслив дипломат.

Своєю чергою, голова правління Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзєньчоловський повідомив, що ситуація з коронавірусом потребує солідарності, тому фонд вже майже два місяці здійснює відповідні заходи.

За його словами, сьогодні гуманітарна допомога, яку польська сторона передає Україні, включає 5 тис. захисних масок, 500 одноразових захисних костюмів, 100 пульсоксиметрів, 34 мішки Амбу для ручної вентиляції легень, 18 медичних шаф, 3 індикатори внутрішньоочного тиску, медичний стерилізатор та аквадистилятор.

Також Ціхоцкі додав, що ці захисні засоби були придбані в Україні, що свідчить ро те, що Польща допомогла українським виробникам і бізнесу.

Допомога оцінюється у суму близько 500 тис. грн.

Як сказав посол, останнім часом Польща надала Україні гуманітарну допомогу у медичній сфері у зв'язку з COVID-19 на суму близько 100 тис. доларів.