Правоохоронців перевірять на коронавірус / УНІАН

Тестування на наявність коронавірусу усіх співробітників Національної поліції та Нацгвардії відбуватиметься у закладах охорони здоров'я системи МВС - для цього є достатньо можливостей.

Про це заявив заступник глави відомства Антон Геращенко, повідомила прес-служба Міністерства.

"У нас є своя система охорони здоров‘я, ми маємо закуплені тести на COVID-19 та спеціальне обладнання. У нас достатньо можливостей, щоб протестувати всіх поліцейських та гвардійців у закладах охорони здоров‘я системи МВС", - запевнив він.

Відео дня

Читайте такожЧотири співробітники Дніпровського апеляційного суду заразилися COVID-19

У МВС нагадали, що 7 травня парламент прийняв закон про посилення тестування на COVID-19. Цим документом передбачено обов'язкове тестування для медиків, поліцейських, нацгвардійців, які були задіяні в лікуванні хворих.

"Карантин був правильним рішенням, ми втримали ситуацію під контролем. Це дало нам час, щоб Україна підготувалася. Наразі ми повністю забезпечені тестами і усіма засобами індивідуального захисту. Також ми частково забезпечені та зробили все, щоб незабаром бути повністю забезпеченими апаратами ШВЛ. Наші лікарі мають певну підготовку і вже не так бояться лікування хворих на коронавірус. Зараз ми поступово виходимо з карантину", - сказав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, раніше у МОЗ назвали регіони з найбільшою кількістю виявлених вчора випадків коронавірусу.

Читайте також: