У відомстві констатували, що українці переважно дотримуюються карантину / УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я мають надію, що в Україні можлива стабілізація ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію, оскільки українці в цілому дотримуються карантину.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Читайте такожКличко представив план першого етапу послаблення карантину в Києві

Відео дня

«Національна комісія з техногенно-екологічної безпеки приймає рішення та рекомендує органам місцевого самоврядування закрити кладовища на період поминальних днів і це нам дозволяє зменшити скупчення населення в одному місці», - заявив він.

Також Ляшко зазначив, що за даними Національної поліції, цими вихідними кладовища відвідали 13 тисяч громадян, тоді як у попередні роки у поминальні дні ця кількість становила близько 5 мільйонів. «Тобто люди прислуховуються, не йдуть… Все-таки ми дотримуємося карантинних умов і це дає оптимістичну надію, що у нас можлива стабілізація... Це плато, на якому ми знаходимося за кількістю випадків, так і буде продовжуватись, і це дозволить нам спокійніше готуватись до виходу з карантину і не навантажувати нашу систему охорони здоров’я», - наголосив головний державний санітарний лікар.

Як повідомляв УНІАН, рішенням Священного синоду Православної церкви України відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов перенесено на Троїцьку батьківську поминальну суботу - 6 червня.

В Україні станом на ранок 28 квітня зареєстровано 9 тис. 410 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.