За добу майже тисяча українців підхопили коронавірус / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що щоденні антирекорди захворюваності на COVID-19 в Україні відбуваються через порушення карантинних обмежень.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню COVID-19, яка відбулася під головуванням президента України Володимира Зеленського.

За словами Степанова, у разі дотримання заходів, що розроблені урядом України для стримування поширення коронавірусної інфекції, не може відбуватися значного зростання кількості хворих. До того ж у деяких країнах заходи пом'якшують навіть більше, ніж в Україні. Міністр робить висновок, що щоденні антирекорди захворюваності відбуваються через порушення карантину.

Відео дня

Читайте такожМОЗ включив ще один препарат до національного протоколу лікування COVID-19

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що за останні три дні втричі збільшили кількість штрафів для підприємств і закладів, які порушують карантин. Найбільше проблем у МВС бачать з громадським транспортом, де постійно порушуються дистанція та масковий режим. Також проблеми існують зі скупченнями людей. Загалом уже накладено штрафів на понад 5 мільйонів гривень.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 25 червня зареєстровано 40 тис. 8 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 067 летальних, 17 тис. 758 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 994 нові випадки.