Ілюстрація REUTERS

Вісім областей України та Київ не готові до ослаблення протиепідемічних заходів, введених для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте такожЛуцьк й Тернопіль переведуть з червоної зони - Степанов

Про це йдеться в показниках Міністерства охорони здоров'я для ослаблення протиепідемічних заходів станом на 8 серпня.

Відео дня

На сьогодні епідеміологічна ситуація не дозволяє перейти до наступного етапу ослаблення карантину в місті Київ, а також у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Рівненській, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

У МОЗ нагадують, що перехід регіонів до наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідемічної ситуації в області певним критеріям. Ці критерії показують контроль за передачею вірусу, рівень здатності лікувальної мережі, установ епідеміологічного профілю та системи охорони здоров'я в цілому протидіяти поширенню COVID-19, і, відповідно, дозволяють контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за минулу добу зареєстровано 1 489 випадків COVID-19. Найбільше хворих зафіксовано в Києві, Одеській і Львівській областях.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, з 1 серпня регіони України розділені на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

Таке маркування проводиться за кількома критеріями: завантаженість ліжок в лікарнях не мають перевищувати 50%, середня кількість тестувань має бути не менше ніж 24 тестування на 100 тисяч населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування не має перевищувати 11%, а показник динаміки зростання випадків інфікування має становити не більше 10%.