Чи працюватимуть школи та дитячі садки після посилення карантину / фото REUTERS

У Комітеті Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій розповіли, чи працюватимуть навчальні заклади у разі запровадження в Україні жорсткого карантину.

Читайте також"Все дуже просто": в ОП розповіли, коли влада може ухвалити рішення про локдаунСитуацію прокоментував член комітету, народний депутат Роман Грищук, пише «Телеграф».

«Школи та дошкільні навчальні заклади працюватимуть навіть під час локдауну. Їхня робота відбуватиметься в штатному режимі з плановими канікулами», - заявив він.

За словами нардепа, є рекомендації Міносвіти: йти на карантин, якщо в групі або навчальному закладі є випадки зараження COVID-19.

На уточнююче запитання, як локдаун відіб'ється на студентах, нардеп нагадав, що виші вже давно перейшли на дистанційний режим роботи.

Посилення карантину в Україні: що відомо

  • 11 листопада Кабмін прийняв рішення про введення в країні з 14 до 30 Листопада карантину вихідного дня. Він діє з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.
  • Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят, і відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав введення повного локдауну через поширення коронавірусу.