У центрі Києва - мітинг / фото t.me/kyiv_n

Рух вулицею Михайла Грушевського у столиці вранці у вівторок, 17 листопада, перекрили мітингувальники. Читайте такожНа межі закриття: у Рівному підприємці протестують проти карантину вихідного дня (фото, відео)

"Грушевського перекрита в обох напрямках мітингувальниками", - повідомляє Telegram-канал "Киев Сейчас".

Про мітинг у центрі Києва повідомляє й Telegram-канал "Київ Оперативний" та радить водіям об'їжджати вулицю Грушевського.

Як можна побачити на опублікованому відео, учасники акції ходять з прапорами руху на захист фізичних осіб-підприємців з написами Save ФОП.

Одна з причин акції — мітингувальники виступають за скасовування карантину вихідного дня. 

Сьогодні в Києві біля Кабінету міністрів України розпочалася акція протесту "Кабмін на карантин!", що організована об'єднанням підприємців "Рада Міст Захист ФОП". В акції беруть участь підприємці мікро- та малого бізнесу, а також бізнес-об'єднання і асоціації з усієї України.

Затори в центрі Києва: карта

Карантин вихідного дня

  • У зв'язку з погіршенням епідситуації Кабінет міністрів 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні карантину вихідного дня. Він має діяти щосуботи та неділі з 14 до 30 листопада. Дозволено працювати лише продуктовим магазинам, аптекам, поштовим відділенням, ветаптекам, медустановам, АЗС.
  • Це викликало невдоволення серед власників та працівників «забороненого» на вихідні бізесу.
  • Мери окремих міст, зокрема Львова, Житомира, Тернополя, Черкас, Дніпра, Одеси, Івано-Франківська, заявили, що у їхніх містах не виконуватимуть рішення Кабміну про введення карантину вихідного дня.
  • У Верховній Раді рекомендують уряду пом'якшити обмеження карантину вихідного дня.