Карантин можуть подовжити на значно довший термін / Фото УНІАН

Адаптивний карантин, запроваджений Кабінетом Міністрів до 31 липня, буде подовжено і може тривати близько 1,5 року, якщо показники захворюваності не зміняться.

Про це розповів голова столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан у коментарі “Сегодня”.

В червні Кабінет Міністрів України опублікував постанову про продовження адаптивного карантину до 31 липня з оновленими правилами його дотримання.

Відео дня

За словами Рубана, з тими темпами поширення захворювання, які спостерігаються  на сьогодні, адаптивний карантин може зберігатися протягом ще 1,5 року.

Читайте такожКарантин в Україні можуть продовжити ще на місяць – ЗМІ

“Зараз в Києві стабільно високі показники захворюваності. І ні про які послаблення карантину говорити поки не доводиться. На який термін буде продовжено адаптивний карантин після 31 липня, залежить від рівня захворюваності. Ті цифри, які ми бачимо і аналізуємо сьогодні — не радують. З такими показниками в адаптивному карантині ми будемо перебувати найближчі півтора року”, — зазначив голова столичної Держпродспоживслужби.

Рубан наголосив, що в умовах адаптивного карантину робота бізнесу   триватиме, але буде необхідно вжити ряд заходів.

“Нам необхідно розробити порядок для діяльності кожного бізнесу і посилити спостереження за групами ризику — це люди старше 60 років і особи із хронічними захворюваннями, щоб уберегти їх від інфекції. Плюс продовження масочного режиму, дезінфекції рук і дотримання безпечної дистанції”, — додав він.

Наразі, за даними МОЗ, до ослаблення карантину не готові 7 областей України — Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Одеська, Рівненська та Чернігівська.

Як повідомляв раніше УНІАН, станом на 14 липня в Україні зафіксовано 638 ​​нових випадків коронавірусу. З початку епідемії в Україні 54 771 лабораторно підтверджений випадок захворювання.

У Києві за минулу добу COVID-19 підтвердили ще у 112 осіб. Всього в столиці вже 6350 підтверджених випадків захворювання COVID-19.