Віра і Надія Савченко / фото УНІАН

Колишньому народному депутату України Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозру за використання підробленого COVID-сертифіката, з яким вони намагалися потрапити в Україну.

Про це в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Він пише: "Хочу наголосити, всі, хто порушує закон, мають бути готові понести відповідальність! Незалежно, чи ви Герой України, чи екс-нардеп, чи просто громадянин".

Відео дня

Монастирський зазначає, що по всій країні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють на справжність COVID-сертифікати та ПЛР-тести.

Читайте такожСавченко вперше прокоментувала інцидент з підробкою COVID-сертифікату: з'явилося його відео

За його словами, прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи.

"Лише упродовж цього тижня за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 розпочато 59 кримінальних проваджень", - повідомив міністр.

"І просто звертаюся до кожного по-людськи! Всі, хто задумується купити такі підроблені сертифікати, ПЛР-тести чи зробити їхню копію в спеціалізованих програмах – пам’ятайте, одне таке рішення залишить відбиток на всьому вашому майбутньому. Подумайте, скільки виникатиме проблем з роботодавцями, які бачитимуть, що ви раніше судимі? Вже не кажучи про інші труднощі, які можуть супроводжувати вас по життю через одне таке рішення", - наголосив міністр.

Він призвав українців вакцинуватися.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня Савченко та її сестру "спіймали" в аеропорту "Бориспіль" з підробленими сертифікатами про вакцинацію.

За фактом використання підроблених документів було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Розслідування проводять дізнавачі поліції Київщини. Вилучені документи направлені на проведення необхідних експертиз.

Вас також можуть зацікавити новини