Учні 1-4-х класів навчатимуться у звичайному режимі / фото REUTERS

У школах міста Чернігова із 7 вересня запровадили змішану форму навчання: учні 1-4 класів ходитимуть на уроки щодня, а 5-11 класів - по черзі через тиждень. 

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Як проходитиме навчання у школах Чернігова

"З 7 вересня, у навчальному процесі загальноосвітніх шкіл Чернігова відбудуться зміни. Учні 1-4-х класів навчатимуться у звичайному режимі, тобто всі діти ходитимуть до школи. Учні 5-11-х класів навчатимуться за змішаною формою. Класи вже поділили на дві рівні групи - орієнтовно по 15 дітей кожна. Щотижня вони мінятимуться", - сказано у повідомленні.

Вказано, що одна половина учнів 5-11 класів відвідуватиме заняття на одному тижні, інша - на наступному. У школі дітям начитають двотижневий навчальний матеріал, а вдома вони вже будуть робити домашні завдання.

Читайте такожЕпідеміолог розповів, коли в Україні закриють всі школи на карантин

Рішення про перехід на таку форму навчання було прийняте на нараді з директорами шкіл. Його появу зумовило погіршення епідемічної ситуації із захворюваністю на COVID-19 у місті. Там сподіваються, що така організація навчального процесу, завдяки меншій наповненості класів, дозволить запобігти поширенню інфекції серед школярів.

Ілюстрація Центр громадського здоров’я України

Шкільне навчання в умовах епідемії: основні вимоги

  • 1 вересня міністр охорони здоров’я Максим Степанов не виключив можливе збільшення рівня захворюваності на COVID-19 у зв’язку з початком навчального року.
  • 25 серпня на сайті Міністерства охорони здоров'я оприлюднили оновлені протиепідемічні правила для закладів освіти під час пандемії COVID-19.
  • Так, для учнів 1-4 класів вхід і пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.
  • У регіонах, що входять до помаранчевого рівня епіднебезпеки, педагогам в процесі викладання рекомендовано використовувати захисні щитки.
  • Проведення занять в аудиторіях дозволено лише для окремих класів. Заповненість лекційних залів під час проведення занять, що передбачають поєднання кількох класів, не повинна перевищувати 50% при забезпеченні максимальної дистанції між учнями.
  • У регіонах помаранчевого рівня наповненість класів не повинна перевищувати 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти. У таких випадках засновник або керівник і власник закладу повинні завчасно адаптувати графік навчання та сформувати групи на час встановлення відповідного рівня епідемічної небезпеки.
  • У разі підтвердження COVID-19 в одного з учнів чи студентів всі інші учні чи студенти відповідної групи визнаються такими, які потребують самоізоляції.
  • Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття з милом. Використання антисептиків доцільне лише в разі, коли відсутній доступ до проточної води з милом.