Поліція намагалася оштрафувати водія тролейбуса / facebook.com/cvtrolleybus

У Чернівцях, які за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС віднесені до «червоної» зони епіднебезпеки, але відмовляються слідувати жорсткішим обмеженням, сьогодні о 12:00 припинив курсувати громадський транспорт.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у комунальному підприємстві «Чернівецьке тролейбусне управління», рух тролейбусів був припинений після того, як співробітники патрульної поліції зупинили водія тролейбуса і намагалися накласти на нього протокол про адміністративне правопорушення.

«Поліція заборонила нам здійснювати перевезення пасажирів, тому що Чернівці перебувають у «червоній» зоні», – повідомив в.о. начальника ЧТУ Сергій Івашина.

За його словами, сьогодні поблизу Калинівського ринку правоохоронці мали намір скласти адмінпротокол на водія тролейбуса, проте керівництву управління телефоном вдалося переконати поліцейських цього не робити. Після цього водій висадив усіх пасажирів та відправився у гараж. Також припинили курсувати всі інші тролейбуси в місті.

На запитання, чи поліція не брала до уваги вчорашнє рішення Чернівецької міськради про послаблення карантинних обмежень, посадовець відповів:

«Поліція підпорядковується безпосередньо Києву».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Чернівецькій міськраді, також сьогодні у місті припинили роботу маршрутні автобуси.

Читайте такожКабмін може продовжити карантин в Україні до листопада вже сьогодні - ЗМІ

У прес-службі патрульної поліції Чернівецької області зауважили, що правоохоронці не видавали водіям тролейбусів та маршруток вимог щодо заборони перевезення пасажирів. Натомість наміри накладання протоколів на цих водіїв у прес-службі назвали «здійсненням перевірки дотримання карантинних обмежень».

Карантин у Чернівцях: що було раніше

  • Минулого тижня через несприятливу ситуацію із поширенням коронавірусної хвороби, Чернівці, Кіцманський та Заставнівський райони, згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС, внесли до "червоної" карантинної зони, в якій діють обмеження на роботу громадського транспорту, закладів освіти й ресторанів.
  • Пізніше в.о. мера Чернівців Олексій Каспрук попередив про загрозу протестів у місті через посилення карантину.
  • 25 серпня чернівецькі підприємці влаштували масову акцію протесту під будівлею міськради.
  • Після цього депутати вирішили послабити карантин у Чернівцях.