У Кіцманському районі упродовж останнього місяця – суттєвий приріст нових випадків COVID-19 / фото УНІАН

У Чернівецькій області місцева влада посилила карантинні обмеження у Кіцманському районі, який потрапив до «червоної» зони карантину.

Як повідомив кореспонденту УНІАН голова Кіцманської районної державної адміністрації Олексій Добровольський, 2 серпня відбулось засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого представники влади ухвалили рішення про посилення карантину в районі.

Згідно з цим рішенням, відсьогодні у Кіцманському районі призупинено роботу ресторанів і кафе, ринків та магазинів (окрім продуктових). Разом з тим, на території Кіцманського району призупинено роботу громадського транспорту.

Відео дня

За словами Добровольського, наразі у Кіцманському районі курсують тільки спецмаршрутки, які перевозять медиків, держслужбовців, поліцейських тощо.

Як зазначив голова РДА, ці нововведення діятимуть щонайменше до п’ятниці, 7 серпня.

Як відомо, Кіцманський район Чернівецької області упродовж останнього місяця демонструє суттєвий приріст нових випадків коронавірусної інфекції. Загалом від початку епідемії в цьому районі зафіксовано 711 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них одужали 424 людини, а 17 осіб померли.

Як повідомляв УНІАН, з 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

З понеділка, 3 серпня, червону зону встановлено у Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області.

Зокрема, у цій зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів. У Луцьку та Тернополі тимчасово скасовано зупинку низки поїздів далекого сполучення.