В Івано-Франківську посилили карантин / Марина Григоренко

Через віднесення з 31 серпня Івано-Франківська до «червоної» зони епідемічної небезпеки у зв’язку з поширенням COVID-19 у місті не працюватимуть школи й дитсадки, а громадський транспорт курсуватиме в режимі спецперевезень.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято сьогодні на засіданні Івано-Франківської міської комісії з ТЕБ та НС, де вирішували, як житиме місто в умовах «червоної» зони.

Читайте такожВ Чернівцях копи відкрили кримінальну справу проти депутатів, які самовільно спростили карантин у "червоній" зоні

Відео дня

Зазначається, що відповідно до рішення комісії, у місті з 31 серпня громадський транспорт курсуватиме в режимі спецперевезень, а школи та дитсадки не працюватимуть з 1 вересня.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що сьогодні зранку до міської ради звернулися перевізники і підприємці, які висловили свою незгоду з рішенням уряду віднести місто до «червоної» зони.

«Ми діємо у межах компетенції законів України. Комусь би дуже хотілося повідкривати тут купу кримінальних справ, але, я вважаю, що сьогодні громада Івано-Франківська повинна показати свою позицію. Знаючи, що сьогодні буде засідання цієї комісії, до міської ради звернулись підприємці та перевізники. Вони виступили категорично проти внесення міста до «червоної» зони. Я, як особа, підтримую це звернення…», – наголосив Марцінків.

Він вважає рішення про віднесення міста до «червоної» зони політичним.

«Я не знаю, до чого це призведе, але критерії оцінки з боку держави повинні бути об’єктивними. Тому звертаюся до президента, прем’єра та уряду з вимогою переглянути своє рішення та врахувати справжні показники захворюваності в Івано-Франківську», – заявив мер.

Карантин в Івано-Франкікську: що було раніше

27 серпня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, а також Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області віднесли до «червоної» зони епіднебезпеки, обмеження якої діятимуть на цих територіях протягом 14 днів, починаючи з 31 серпня.

Коронавірус в Україні: статистика