Новини Тернополя - в уряді пояснили, за яких умов виключать місто з червоної зони / Фото УНІАН, Сергій Чузавков

В уряді відповіли, за яких умов виключать Тернопіль з «червоної» зони карантину.

Про це в ефірі Україна 24 повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов.

Читайте такожГоловні новини України 9 жовтня: майже 6 тисяч нових випадків коронавірусу та заблокований обмін полоненими

Відео дня

При цьому Канів точно залишиться у «червоній» зоні. Немчинов, додав, що переглянути рішення зможуть тільки на засіданні профільної комісії.

«Якщо червоні зони вводяться на два тижні, то думаю, що Тернопіль не буде в червоній зоні, але ми можемо про це говорити тільки після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій», – сказав він.

Проте засідання перенесли через організаційні нюанси.

«Учора на прохання глави МОЗ Максима Степанова комісію перенесли. І відповідно нове зонування буде оприлюднено тільки після засідання комплексної комісії», – зазначив міністр.

Надзвичайний стан: що кажуть в Кабміні

Немчинов зауважив, що уряд поки не розглядає впровадження надзвичайного стану.

«Ми готували проект указу президента про запровадження надзвичайного стану навесні. Як ви знаєте, ми обійшлися без цього. Причому показники були зовсім інакшими. Ми входили для нас у невідому епідемічну ситуацію. Якщо буде потреба, й вона буде ініційована президентом України, ми розглянемо такий варіант. Але я особисто не бачу такої потреби», – відповів Немчинов.

Кількість хворих на коронавірус в Україні останніми днями стрімко зростає. Станом на ранок 9 жовтня в країні виявили ще близько 6 тисяч хворих.

З огляду на динаміку поширення хвороби в Україні може з’явитися новий вид обмежень.

Водночас система охорони здоров’я працює на виснаження: медпрацівники в регіонах кажуть, що не можуть впоратися з напливом стількох хворих, а лікарні майже заповнені пацієнтами.