58% опитаних зазначили, що вони відчувають надію / фото УНІАН

Понад 70% громадян України хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в нашій країні.

Читайте такожПонад 60% українців відчувають розчарування, коли думають про ситуацію в державі - опитуванняПро це свідчать передані УНІАН результати другої хвилі опитування, проведеного з 19 по 22 вересня соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з дослідженням, респонденти надалі мають протилежні почуття, коли оцінюють ситуацію у своїх містах та в країні загалом.

Відео дня

Так, 58% опитаних зазначили, що вони відчувають надію, коли думають про місцеву ситуацію, водночас 38% відчувають розчарування.

Натомість, коли йдеться про ситуацію в державі, то все навпаки: 59% відчувають розчарування, а 37% – надію.

"Попри це, 71% опитаних хочуть, щоб їхні діти, онуки жили в Україні. Лише 16% протилежної думки. Щодо проживання у своєму місті та селі, то 61% хотіли б, щоби їхні нащадки продовжували жити в цій місцевості, третина – не хотіли б", - йдеться в опитуванні.

Зазначається, що жителі сіл відносно частіше виступають за те, щоб наступне покоління залишалося в Україні, попри це вони відносно більше виступають і за те, щоб їхні діти та онуки змінили місце проживання. Натомість в обласних центрах спостерігається цілком протилежна ситуація.

Як проводилося опитування

  • Опитування проведено методом телефонного інтерв'ю серед 5 тисяч українців віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
  • Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.
  • Помилка репрезентативності дослідження: не більш як 1,4%.