Школи Києва можуть перенести канікули / REUTERS

Столичним школам рекомендовано провести осінні канікули раніше, а саме з 21 по 28 жовтня, через місцеві вибори та з метою запобігання поширення COVID-19.

Читайте такожОсінні канікули у школах планують перенести через вибори - МОЗ

Про це йдеться в листі Департаменту освіти і науки КМДА від 6 жовтня начальникам управлінь освіти районних державних адміністрацій та керівникам закладів освіти міста. Лист оприлюднений на веб-сайті Департаменту.

Відео дня

"З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), створення безпечних умов для учасників освітнього процесу під час підготовки та проведення місцевих виборів, враховуючи рекомендації Міністерства освіти і науки України від 16.09.2020, Департамент освіти і науки ... пропонуємо провести осінні канікули з 21 по 28 жовтня включно», - зазначається в документі.

Далі у листі наголошується на неухильному виконанні в навчальних закладах усіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Коли осінні канікули

Раніше МОН рекомендувало провести осінні канікули у 2020-2021 навчальному році з 26 жовтня по 1 листопада включно. Відповідно до закону про освіту, дати канікул щороку кожен навчальний заклад може встановлювати самостійно.

Місцеві вибори в Україні

  • Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. Голосування буде проводитись із дотриманням протиепідемічних заходів. 
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що місцеві вибори відбудуться по всій Україні, навіть у регіонах, що віднесені до "червоної" зони епідемічної небезпеки.