В Україні не залишилося регіонів, готових до послаблення карантину / фото УНІАН

В Україні станом на 19 жовтня не залишилося жодного регіону, який готовий до послаблення карантину. Перед цим у списку лише була Кіровоградська область.Читайте такожВ Україні оновили умови дистанційного навчання у школах

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Так, у всіх регіонах України перевищений показник захворюваності коронавірусом. В середньому по країні він становить 192,7 при нормі в 40. Найгірша ситуація в Сумській (343,5), Хмельницькій (325,2) та Харківській (307,6) областях. У Кіровоградській області цей показник становить 43,8, в Києві - 206,1.

Відео дня

Також в Україні на 65,7% заповнені лікарняні ліжка для лікувань коронавірусу. При цьому в трьох областях відсоток заповнювання перевищує 80% - Луганській (103,9%), Одеській (90,9%), Сумській (88,2%) і Донецькій (81,8%) областях.

Станом на сьогодні областей, де не зафіксовано нових випадків COVID-19, немає. Найменше випадків коронавірусу зафіксували у Кіровоградській області — 27 інфікованих. 

Летальні випадки зафіксували у 20 областях та у столиці: 10 - у Львівській області, по 6 - у Тернопільській та Харківській областях, 5 - у Києві, по 4 - у Івано-Франківській, Чернівецькій, Рівненській, Миколаївській та Донецькій областях, по 3  - у Київській та Хмельницькій, по 2 - у Херсонській, Закарпатській та Вінницькій областях і по 1 смерті - у Волинській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Черкаській та Луганській областях. 

Дані МОЗ

Як МОЗ рахує показник захворюваності коронавірусом

Регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається той, у якому наявна хоча б одна з таких ознак:

  1. завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, становить понад 50% протягом 5 днів поспіль;
  2. середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менш як 24 тестування на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів;
  3. показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тисяч населення перевищує базовий рівень захворюваності.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • Як повідомляв УНІАН, в Україні за добу захворіли 4 766 осіб. Всього з початку пандемії заразили вже понад 300 тисяч осіб.
  • У понеділок, 19 жовтня, в Україні набули чинності зони карантину, які оновила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У "червоній" зоні опинились 8 обласних центрів.
  • За прогнозами в грудні в Україні може бути 400 тисяч активних інфікованих коронавірусом, якщо поточна динаміка захворюваності збережеться. За останні два тижні кількість активних хворих збільшилася приблизно на 30%.
  • Епідемія в Україні тільки набирає обертів, тож рекорди за кількістю нових хворих змінюються щотижня, якщо не частіше. Київська школа економіки навіть прогнозує 10 тисяч хворих за добу у листопаді.
  • Зараз МОЗ розпочало підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірусне захворювання. Ситуацію з COVID називають «значно гіршою, ніж будь-коли з початку епідемії».