Також президент пообіцяв, що буде виділена фінансова допомога / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський обіцяє вирішити питання зруйнованого житла та виділити фінансову допомогу постраждалим від повеней жителям західних областей.

Про це глава держави заявив у відеозверненні щодо ситуації з повенями в західних областях України.

Президент запевняє, що влада робить усе необхідне для мінімізації та подолання наслідків природного лиха у західних областях.

Відео дня

Читайте такожПаводки на Західній Україні: в уряді пояснили, як боротимуться з "великою водою"

«Я хочу звернутися до людей, які постраждали саме внаслідок повені, особливо це Івано-Франківська область, а також Закарпатська, Львівська, Чернівецька та Тернопільська. Перш за все, я хочу висловити щирі співчуття родинам загиблих. Інших постраждалих громадян хочу запевнити - держава не залишить вас у біді. Ми обов'язково відновимо зруйновані дороги, мости та іншу інфраструктуру. Обов'язково вирішимо питання житла - або відновимо зруйноване, або знайдемо нове», - заявив Зеленський.

Також президент пообіцяв, що буде виділена фінансова допомога.

«Ми розуміємо, що для подолання наслідків може знадобитися не один мільярд гривень, але ці кошти обов'язково будуть знайдені», - сказав глава держави.

Також він додав, що, за прогнозами синоптиків, у найближчі дні рівень опадів і води в річках знизиться. «Тому ми всі сподіваємося, що ситуація не буде загострюватися. А загалом у найближчий час ми розглянемо повноцінну стратегію, залучимо всіх спеціалістів, щоб вирішити проблему паводків комплексно, назавжди, або, принаймні, на десятиліття вперед», - зауважив президент.