Міністерство юстиції запустило відсьогодні функціонування платних камер з поліпшеними умовами розміщення у слідчих ізоляторах.

Відео дня

Про це у Facebook повідомив очільник Мін'юсту Денис Малюська.

Такі камери, зокрема, тепер доступні у столиці (4 камери: одна – двомісна і дві – чотиримісні). «Решта українських СІЗО підтягнуться трохи згодом», – обіцяє міністр.

Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 тисячі гривень за добу, 8 тисяч гривень за тиждень, 12 тисяч гривень за місяць. Оплата з наступного тижня буде доступна онлайн на сайті "Онлайн будинок юстиції".

Читайте такожСекретар РНБО про Другу світову війну: вигнали окупантів тоді, виженемо і зараз

«Отримані кошти СІЗО будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами», – стверджує Малюська.

За його словами, введення платних камер дозволить побороти корупцію, оскільки кошти будуть надходити у бюджетний фонд, а також дозволить знайти додаткове фінансування для слідчих ізоляторів.

При цьому Малюська заперечує, що ідея порушує права людини, та наголошує, що мова не про VIP-камери.

«Це точно не «ВІП-камери», я видно із фотографій нічого надзвичайного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою ніж звичайно площею камер, а також базовим обладнанням на кшталт холодильника, телевізора або столового приладдя. Ну і ремонт не сторічної давнини, як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах», – наголосив міністр.

Разом з платними камерами функціонуватимуть безкоштовні, і їхній стан, упевнений міністр, не погіршиться, «а навпаки буде поліпшений коштом доходів, які генеруватимуть платні камери».

Платними камерами зможуть користуватися тільки особи, щодо яких немає вироку суду і які вважаються невинуватими у вчиненні злочину.