Ілюстрація / REUTERS

Багато українців влітку почали цікавитися інформацією про можливість подорожей до Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

Глава МЗС зазначив, що розроблена зовнішньополітичним відомством інтерактивна онлайн-карта подорожей світом для українців на час пандемії COVID-19 користується великою популярністю серед українців.

Відео дня

"Середній час, який проводить громадянин на цьому сайті, - це 3 хвилини 50 секунд, зважаючи на те, що це не сайт, на якому містяться якісь лонгріди - це дуже багато часу", - сказав Кулеба.

Водночас він додав, що за тиждень, згідно з даними щодо відвідувань сайту, змінився «рейтинг» найпопулярніших країн.

"У нас у порівнянні з минулим брифінгом (відбувся 7 липня - УНІАН) змінився рейтинг найбільш популярних країн", - сказав Кулеба.

Водночас, на першому місці за кількістю унікальних переглядів перебуває, як і раніше, Угорщина.

Читайте такожТуризм під час пандемії: названі особливі умови в'їзду до шести доступних українцям країн

За словами міністра, в МЗС пов'язують популярність Угорщини саме з можливістю транзиту через цю країну до балканських країн, де є морські курорти - Хорватія, Чорногорія та Албанія.

"На другому місці у нас Туреччина. Теж зрозуміло, що країна популярна серед туристів, і наші співгромадяни продовжують їхати на відпочинок. На третє місце вийшла Росія. Чомусь дуже багато громадян цікавляться можливістю подорожей до Російської Федерації влітку", - сказав Кулеба.

Також він додав, що наступними на четвертому і п'ятому місяцях йдуть Польща та Німеччина.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня в МЗС презентували інтерактивну онлайн-карту подорожей світом для українців на час пандемії COVID-19.

Карта демонструє інформацію про режим в'їзду для громадян України у кожну країну і про режим транзитного проїзду. Для ознайомлення з картою слід зайти на офіційний сайт "Поради подорожуючим від консульської служби" - https://tripadvisor.mfa.gov.ua/

Кордони для українців вже відкрили 25 країн.