ПсевдоStarbucks в Умані / фото instagram.com/a_zhyhaylo

Заповзятливі жителі Умані напередодні приїзду хасидів до міста "відкрили" Starbucks, але до американської мережі кав'ярень заклад не має жодного відношення.

Читайте такожУ США затримали співробітника Starbucks, який плював копам в кавуНа появу підозрілого Starbucks на Черкащині звернув увагу користувач Instagram Андрій Жигайло.

"Тут півхіпстерського Києва чекає на прихід Starbucks до України. А він он де, в Умані, виявляється", — йдеться у підписі до фото.

Відео дня

Судячи з кадру, заклад має попит серед хасидів. 

Зазначимо, що в Україні немає жодного офіційного закладу Starbucks, хоча ходили чутки про вихід світового кавового бренду на наш ринок.

Що таке Starbucks

Starbucks Corporation, "Старбакс" - американська компанія з продажу кави та однойменна мережа кав'ярень. Заснована у Сіетлі (штат Вашингтон) в 1971 році. На вересень 2018 року мережа Starbucks об'єднувала понад 29 тисяч торгових точок в 75 країнах світу (з них 14 тисяч працюють за ліцензією).

Компанія Starbucks стала прибутковим підприємством у Сіетлі на початку 1980-х років. Перша торгова точка Starbucks за межами Північної Америки була відкрита в Токіо в 1996 році; згодом закордонна мережа склала третину торговельних підприємств компанії.