Чимало молодих українців турбуються через нестабільність та коронавірус / УНІАН

В Україні 38% молодих людей у віці 25-40 років (покоління міленіалів) на сьогодні постійно відчувають тривогу про майбутнє.

Читайте такожСупергерой, Який працює 12 годин на добу: журналісти розповілі про роботу українських топ-менеджеров

Як пише тижневик «Новое время», про це свідчать результати дослідження, проведеного міжнародною консалтинговою компанією Deloitte.

Відео дня

Компанія орієнтувалася на наступні часові рамки: міленіал - людина, народжена з 1983 по 1994 рік, а покоління Z - це люди, народжені з 1995 по 2003 рік.

Якщо орієнтуватися на демографічне дослідження, проведене недавно тоді ще міністром Кабміну Дмитром Дубілетом, сукупно ці покоління в Україні налічують близько 14 млн осіб, або 38% населення.

При цьому міленіали - найчисленніша вікова категорія українців: їх 10 млн. Вони ж складають основу робочої сили держави.

Зазначається, що частина молодих українців перебуває в стані стресу через пандемію коронавірусу, але таких серед них менше, ніж серед їхніх однолітків на заході: якщо у світі 44% міленіалів відзначають, що постійно відчувають тривогу про майбутнє, то в Україні таких - 38%.

Для українських міленіалів головний фактор стресу - занепокоєння про добробут сім'ї: так вважають 80% опитаних Deloitte. Про довгострокову фінансову стабільність мріють 66% з них.

При цьому лише 28% українців у віці до 40 вважають, що стрес - це поважна причина, щоб взяти відпустку або відгул на роботі.

Покоління X і Y-Z: в чому різниця

Бізнес-тренер Ваче Давтян раніше зазначив, що два останніх покоління (Y і Z) виросли в епоху інтернету та у відносній безпеці.

Давтян виділяє сильні сторони нового покоління: толерантність, глобалізм, швидкий пошук інформації, розуміння трендів, спілкування на рівних з керівниками.

Водночас, серед його мінусів експерт бачить кліпове мислення, Лайкову мотивацію, зухвалість і безвідповідальність.

Повний текст матеріалу читайте в свіжому номері журналу НВ - (32), за 3 вересня 2020 року.