Ігор Гайда був полковником медичної служби ЗСУ / Фото facebook.com/andriy.sadovyi

У Києві від коронавірусної інфекції помер начальник Львівського військового госпіталю, лікар вищої категорії Іван Гайда. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради. 

Читайте такожХотів возз'єднатися з родиною: на КПВВ в Мар'їнці помер чоловік

Відео дня

"Щойно стало відомо, що від ускладнень через COVID-19 помер Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю. Відданий лікар, який врятував немало життів наших військових. Співчуття рідним та близьким! Вічна пам’ять!", - зазначив мер Львова Андрій Садовий. 

Ігор Гайда був полковником медичної служби Збройних сил України, лікарем вищої категорії, начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

21 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Івану Гайді було присвоєно звання заслуженого працівника охорони здоров’я України.

А у 2015 році він був нагороджений орденом Данила Галицького.

Івану Гайді було 58 років. Мер Львова Андрій Садовий додав, що деталі чину похорону будуть повідомлені пізніше. 

Як повідомляв раніше УНІАН, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що суттєве зростання нових випадків COVID-19 в Україні пов’язане з поступовим пом’якшенням карантинних заходів.