Ілюстрація / REUTERS

В Україні у рамках чергового етапу пом’якшення карантину, у разі досягнення індикаторів епідемічної ситуації, з 1 червня планується відкриття басейнів, спортзалів, відновлення освітніх занять у групах до 10 осіб, а також відновлення залізничних та міжобласних перевезень автотранспортом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарній лікар Віктор Ляшко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожГолова МОЗ розповів, коли кафе і ресторанам можуть дозволити повноцінну роботу

Відео дня

«Щодо пом’якшення карантину, яке очікується на 1 червня. З 1 червня, якщо будуть досягнуті певні індикатори епідемічної ситуації, планується відкриття басейнів та спортзалів. Також відвідування освітніх занять у групах не більше 10 осіб, наприклад, розпочнуть роботу автошколи.

Також з 1 червня планується запуск залізничного транспорту і міжобласних перевезень автомобільним транспортом», - сказав він.

Ляшко зазначив, що найближчим часом на сайті МОЗ буде оприлюднено протиепідемічні рекомендації, яких мають забезпечувати у басейнах і спортзалах.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на сьогоднішній ранок зареєстровано 21 тис. 584 випадки захворювання на COVID-19, 7 тис. 575 осіб одужали, 644 померли. За минулу добу захворіли 339 осіб.