REUTERS

Кабінет міністрів під час свого засідання у середу прийме рішення щодо продовження карантину, але при цьому пом’якшить обмежувальні заходи вже з 22 травня.

Про це під час ефіру на телеканалі ICTV заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Дія карантину буде продовжена, але ми переходимо, як і обіцяли, до адаптивного карантину. Тому вже з 22 числа буде прийнято ряд пом’якшень щодо карантину. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту. Ми дозволимо проведення спортивних змагань. Ми також відкриємо готелі, окрім костелів, роботу готелів дозволимо без роботи ресторанів та басейнів. Також буде пом’якшена можливість проведення служб у храмах. Ми дозволимо проводити служби із розрахунку одна людина на десять метрів квадратних», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗахисні екрани, дотримання дистанції та дезінфекція: за яких умов в Україні працюватимуть готелі

Також Шмигаль заявив, що уряд з 25 травня дозволить роботу дитячих садочків та метрополітену «в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація».

Також Кабмін розраховує, що третій етап виходу з карантину можна буде розпочати вже з 1 червня, якщо будуть нормальні показники по захворюваності, заповненню ліжкомість у лікарнях та кількості тестувань на COVID-19.

Прокоментував прем’єр і можливість відновлення авіасполучення.

«Авіасполучення, міжнародне в тому числі, відновиться, імовірно, в червні. Але треба, щоб відновилося авіасполучення з тими країнами, куди летіти. Найскоріша дата, коли європейські країни оголосили про можливість відкриття авіасполучення, не раніше 15 червня», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, уряд розпочав загальнонаціональний карантин ще у березні, і діє він до 22 травня.