Коли йдеться про ситуацію в державі, то 61% відчувають розчарування, а 35% – надію / Фото УНІАН, Павло Паламарчук

Понад 60% українців відчувають розчарування, коли думають про ситуацію в державі.

Про це йдеться у прес-релізі за результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 12 по 15 вересня.

Читайте такожВідрахованим з вишів студентам Білорусі пообіцяли допомогти зі вступом в Україні

Відео дня

“Результати опитування… показали, що респонденти мають протилежні почуття, коли оцінюють ситуацію у своїх містах та в країні загалом”, - зазначають соціологи.

Так, 56% опитаних вказали, що відчувають надію, коли думають про ситуацію у своїх населених пунктах, а 41% - розчарування.

Натомість, коли йдеться про ситуацію в державі, то 61% відчувають розчарування, а 35% – надію.

Зазначається, що відносно більше тих, хто відчуває надію в обох випадках, серед молодших респондентів та жителів обласних центрів.

Крім того, оцінюючи сфери, в яких місцевій владі вдалося досягти найбільших успіхів, опитані найчастіше згадували про дороги й тротуари (54%) та парки і сквери (36%).

Про покращення у сферах громадського транспорту говорили лише 12% респондентів, медицини – 9%, освіти та житлово-комунального господарства – по 7%, екології – 5%.

Водночас, говорячи про основні пріоритети в роботі місцевої влади, респонденти найчастіше згадували про медицину (58%), економіку та створення робочих місць (33%), освіту (27%), боротьбу із корупцією (23%).

Соціологічна група “Рейтинг” проводила опитування 12-15 вересня. Методом телефонного інтерв’ю опитано 5 тис. респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження - не більш як 1,4%.

Інші опитування, які можуть вас зацікавити