REUTERS

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав уряд з 23 травня дозволити відновити у Києві роботу наземного громадського транспорту та торговельних закладів площею до 1 тис. кв. м.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

"З 23 травня столиця планувала розпочати наступний етап послаблення обмежень... Сьогодні Міністерство охорони здоров’я заявило, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям другого етапу послаблення обмежень. З трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному - кількості хворих на 100 тисяч жителів міста. Визначена норма – 12 хворих, а у Києві зараз, за даними за останній тиждень, 15 хворих на 100 тисяч людей. Щодо інших двох критеріїв претензій немає", - розповів він.

Відео дня

Читайте такожКличко пояснив, чому у Києві поки не відкриватимуть басейни та сауни

Кличко пояснив, що така кількість хворих у місті зумовлена спалахом коронавірусу тиждень тому у Дарницькому дитячому інтернаті для дівчат, а за останніх 6 днів захворюваність у столиці була в межах визначеної урядом норми.

"Тому я звертаюся до уряду - дозволити Києву розпочати другий етап послаблень, але не всіх, а тих, що критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема, відновити роботу наземного громадського транспорту та торговельних закладів площею до 1 тисячі квадратних метрів – з 23 травня. І не відкривати поки дитячі і спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня. Бо в місті відбувається транспортний колапс", - наголосив мер.

За його словами, оскільки 23 травня - вихідний день, то наземний громадський транспорт в звичайному режимі зможе розпочати роботу з 12:00.

"Ми чекаємо реакції уряду. А місто завтра вранці проведе засідання комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалить остаточне рішення, зважаючи на тижневу динаміку захворювання в столиці", - уточнив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, кількість хворих коронавірусом у столиці зросла за добу на 47 осіб і становить нині 2522 пацієнти.