Ослаблення карантину в Україні / фото УНІАН

Вже з 11 травня українці зможуть гуляти в парках та відвідувати салони краси. Крім того, відкриються магазини, літні майданчики ресторанів, кафе і не тільки.

Читайте такожПлан виходу з карантину буде переглядатися - ЛяшкоВідповідне рішення про послаблення деяких карантинних обмежень 4 травня прийняв Кабінет міністрів України.

Послаблення карантину з 11 травня: що дозволили

Згідно з оприлюдненою постановою уряду, з 11 травня українцям можна:

Відео дня
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, спортивні та дитячі майданчики;
  • здійснювати торговельне і побутове обслуговування населення (за умов: забезпечення персоналу і відвідувачів масками та рукавичками, перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торгової площі, а також дотримання інших санітарних і протиепідемічних заходів);
  • відкрити літні майданчики кафе і ресторанів за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між відвідувачами і розміщення не більше двох клієнтів за столом (без урахування дітей до 14 років);
  • запустити роботу підприємств, установ, організацій, які забезпечують проведення навчально-тренувального процесу спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національним видам спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів;
  • відновити діяльність музеїв, музеїв просто неба і історико-культурних заповідників;
  • роботу точок продажу преси, друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань тощо.

Це означає, що з 11 травня в Україні відкриються стоматологічні кабінети, салони краси і перукарні, установи побутового обслуговування, офіси адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів.

Карантин в Україні / фото УНІАН

Також можна буде проводити кіно - та відеозйомки, репетиції в театрах, цирках, концертних організаціях, художніх (творчих) колективах (до 50 осіб і без глядачів).

Раніше УНІАН повідомляв про те, що в Україні презентували попередній варіант стратегії виходу з карантину.