МЗС, зокрема, розраховує на підтримку партнерами зусиль уряду України із захисту життя і здоров’я громадян України / lv.dsns.gov.ua

Міністерство закордонних справ звернулося до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та Європейського Союзу за підтримкою у подоланні наслідків повеней в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській і Тернопільській областях.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС.

Зокрема, українське зовнішньополітичне відомство звернулося до держав-партнерів та штаб-квартир міжнародних організацій з проханням про допомогу у подоланні наслідків природного лиха. Окремі звернення спрямовані до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

Відео дня

Читайте такожВибух у будинку на Позняках: Зеленський вручив 12 родинам сертифікати на нові квартири

“Представництво України при ЄС та Місія України при НАТО звернулися до інституцій ЄС та структур Альянсу, аби активувати Механізм цивільного захисту ЄС та залучити Євроатлантичний центр НАТО з реагування на катастрофи природного і техногенного характеру”, - поінформував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Так, МЗС розраховує на підтримку партнерами зусиль уряду України із захисту життя і здоров’я громадян України, об’єктів критичної інфраструктури, зменшення негативного впливу природного лиха на господарську діяльність.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади останніми днями призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. В Івано-Франківській області загинуло троє осіб.

У чотирьох областях України підтоплено близько 300 населених пунктів.

Найбільше від повеней постраждала Івано-Франківська область, де підтоплено понад 200 населених пунктів, до 29-х немає під’їзду. В області зруйновано 150 км автодоріг та 90 мостів.

До робіт на території постраждалих областей залучено 1 тис. 700 осіб та 470 одиниць техніки, зокрема 6 гелікоптерів.

Кабінет міністрів виділив 672 млн грн з державного резервного фонду на подолання наслідків повеней в західних областях України.