В уряді пояснили, як випускникам отримати відстрочку від призову 2020 / УНІАН

Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову.

Читайте такожКазарми замість вишів: МОН знову звернулось до Міноборони щодо відстрочки від призову для випускників

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України, інформуючи про прийняте спільне рішення Офісу президента, МОН і Генерального штабу.

Відео дня

Як зазначається, відповідні роз’яснення вже розіслано приймальним комісіям.

У МОН зазначають, що у зв'язку з карантином, який було введено в Україні через поширення пандемії COVID-19, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 року – розпорядження уряду №179-р від 26.02.2020 року (зі змінами від 15.04.2020). «Важливо, що пунктом 5 цього документа визначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою», - зауважили у міністерстві.

Щодо випускників коледжів та університетів, то повідомляється, що МОН спільно з Офісом президента та Генштабом напрацьовані рішення, що дозволять їм, у разі бажання, продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримати відстрочку від весняного призову.

«Міністерство освіти і науки надало відповідні роз’яснення приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

У МОН нагадують, що 30 червня розпочали роботу консультативні лінії та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2020 року. Вони працюватимуть до 15 вересня включно. Вступники, їхні батьки, члени приймальних комісій зможуть отримати відповіді щодо проведення вступної кампанії 2020 року, зокрема реєстрації електронних кабінетів та подання заяв, сертифікатів ЗНО, надання пільг тощо.