Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає міжнародне співтовариство не закривати очі на терористичні методи Росії на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Як ідеться в повідомленні на сайті МЗС, про це він заявив на віртуальній ІІ міністерській зустрічі Групи друзів жертв тероризму, яка відбулася у рамках загальних дебатів 75-ї сесії Генасамблеї ООН.

Кулеба засудив тероризм і насильницький екстремізм як одні з ключових викликів міжнародному миру та розвитку.

Відео дня

Він привернув увагу учасників до досвіду України, яка вже сьомий рік поспіль протистоїть збройній агресії та терористичним методам РФ на Донбасі та в Криму.

Читайте такожНа будівлі ОП покажуть відеоінсталяцію про злочини СРСР та РФ проти кримських татар

Світове співтовариство не має закривати очі на спроби держави-постійного члена Радбезу ООН змусити замовчати захисників прав людини, громадських активістів та журналістів на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу під виглядом проведення контртерористичних заходів, - заявив глава МЗС України.

Також Кулеба наголосив на важливості консолідації міжнародних зусиль для забезпечення дотримання прав жертв тероризму і надання їм належної підтримки, допомоги і реабілітації.

«Не менш важливим завданням залишається притягнення до відповідальності усіх організаторів, наставників та спонсорів терористичної діяльності», - сказав міністр.

У МЗС уточнили, що Група друзів жертв тероризму - міжнародне політичне об’єднання країн-однодумців, яке опікується проблемами захисту прав людей, постраждалих внаслідок терористичних актів.

Читайте схожі новини на тему: