Савва Лібкін і Андрій Федорів готують печеню з чорносливом / фото instagram.com/savvalibkin

Відомий одеський ресторатор Савва Лібкін у прямому ефірі готує печеню з чорносливом.

Допомагає йому відомий підприємець Андрій Федорів.

Читайте такожВідомий ресторатор з Одеси Сава Лібкін готує чахохбілі (відео)

Відео дня

Трансляцію можна подивитися на особистій сторінці Савви Лібкина в Facebook. УНІАН, будучи інформаційним партнером, транслює процес приготування в прямому ефірі.

«Печеня з чорносливом - один з моїх улюблених рецептів: його я навіть включив у свою книгу. Покажу Андрію і всім глядачам, як зробити цю страву особливою. І паралельно обговоримо кулінарію, маркетинг і, звичайно, маркетинг в кулінарії», - каже Савва Лібкін.

Усі охочі можуть поставити свої запитання у коментарях під відео.

Ефір проходить із одеського ресторану «Дача». З 12.30 страву будуть подавати гостям.

Зазначимо, печеня - м'ясне блюдо. Фактично - смажене м'ясо. Страва з якої-небудь частини тваринного (без оброблення на шматки) м'яса, запеченого в духовій шафі або в  печі. Назва пов'язана не з терміном "смаження" а з іменником "жар", "спека", оскільки страва готується не на плиті, а в самій печі, її найбільшій спеці.

У сучасній кухні словом «печеня» часто, але не правильно, називають страву, більш схожу на угорський гуляш — м'ясо, тушковане з картоплею, іншими овочами і спеціями після попереднього обсмажування або без нього. Воно подається з великою кількістю бульйону і без додаткового гарніру (часто у горщику).