Українські офіційні сайти зазнали кібератаки / фото ua.depositphotos.com

Сайти обласних управлінь поліції по всій Україні зазнали кібератаки. Невідомі оприлюднили на регіональних сайтах низку фейкових повідомлень.

Читайте такожМіськрада Вараша спростувала "викид радіації" на Рівненщині і повідомила про злам її сайту

Зокрема, на сайті Вараської міськради (м. Вараш Рівненської області) сьогодні з’явилось фейкове повідомлення про нібито викид радіації на Рівненській АЕС. Цю інформацію поспішили спростувати як у міськраді, так і на самій електростанції.

Відео дня

Тим часом, на сайті львівської поліції з’явився фейк про загибель трьох бійців ЗСУ. Наразі в Львській області проходять міжнародні військові навчання «Rapid Trident-2020».

Поліція Миколаївської області повідомила про несанкціоноване втручання у роботу свого офіційного вебсайта, він тимчасово відключений. У місцевій журналістській Facebook спільноті повідомили, що там було оприлюднено неправдиву інформацію про ДТП з п’ятьма загиблими.

Скріншот

Аналогічна ситуація склалась з поліцією Херсонської області. На її сайті з’явилось .фейкове повідомлення про загибель американських військових радників. Інформацію вже спростували. 

Прес-служба національної поліції у Facebook повідомила про злам свого сайту. Стверджується, що «у зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація». Сайт Національної поліції України тимчасово відключений.

Більше новин про кіберзлочини