Адвоката Шарія ознайомили з матеріалами провадження / Скріншот

Служба безпеки України оголосила проросійського блогера Анатолія Шарія у державний розшук.

Читайте такожПравоохоронці повідомили про підозру двом керівникам окупаційного режиму в КримуПро це у коментарі УНІАН сказав речник СБУ Артем Дехтяренко.

"25 лютого Анатолій Шарій не з‘явився в СБУ для участі в допиті як підозрюваний. Його оголошено у державний розшук", - зазначив речник.

Відео дня

За його словами, слідчі СБУ ознайомили адвоката Шарія Валентина Рибіна з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення про підозру його підзахисному.

"Рибіну також вручено клопотання щодо обрання запобіжного заходу Шарію, яке далі буде направлено до суду", - повідомив Дехтяренко.

Про подальший перебіг даної справи СБУ повідомлятиме окремо.

Підозра Шарію про держзраду: що відомо

  • 16 лютого, стало відомо, що Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні державної зради громадянину України Анатолію Шарію.
  • На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.
  • Підозру оголошено в рамках кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).
  • Наразі тривають слідчі дії, продовжується документування всіх обставин скоєння злочину та встановлюються інші особи, які сприяли, або можуть бути причетними до системної протиправної діяльності Шарія.