Прем'єр-міністр Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у зв’язку з вибухом в морському порту Бейрута доручив перевірити на безпечність зберігання в Україні аміачної селітри.

Як повідомляє прес-служба уряду, відповідне доручення він дав міністру інфраструктури Владиславу Криклію, голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, т.в.о. голови Державної служби з питань праці Віталію Сажієнку, голові Національної поліції Ігорю Клименку та головам обласних та Київської міської держадміністрацій.

Читайте такожУ порту Миколаєва зберігали аміачну селітру, яку вже вивезли – адміністрація

Відео дня

«Провести позапланові заходи державного нагляду за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких мінеральних добрив», - йдеться в документі.

Про результати перевірки вказані особи мають поінформувати Кабінет міністрів до 15 вересня.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 серпня у порту Бейрута стався потужний вибух.

Посол України в Лівані Ігор Осташ повідомив, що внаслідок вибуху деякі українці зазнали порізів і забоїв.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху в Бейруті стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема на Кіпрі (понад 200 км від Бейрута).

Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.