Зазвичай цей симптом проявляється у легкій формі та, в більшості випадків, зникає впродовж 15 днів / фото REUTERS

Приблизно у 50% хворих на COVID-19 людей з'являвся набряк та почервоніння пальців ніг. Запалення нагадує обмороження та може тривати впродовж кількох місяців.Читайте такожКоронавірус вбив всю сім'ю лікаря з Вінниці: з'явилися подробиці трагедії

Про це пише ТСН, посилаючись на The Telegraph.

Згідно з дослідженням Міжнародної ліги дерматологічних спільнот і Американської академії дерматології, так звані "ковідні пальці" з'являються впродовж перших чотирьох тижнів зараження. 

Відео дня

"Схоже, є певна підгрупа пацієнтів, у якої після зараження COVID з'являється запалення пальців ніг, яке робить їх червоними і набряклими, а потім вони з часом стають фіолетовими", - розповіла лікарка-дерматологиня Гарвардської медичної школи Естер Фріман. 

Вона повідомляє, що цей симптом проявляється у легкій формі та, в більшості випадків, зникає впродовж 15 днів без медичного втручання.

"Але ми спостерігали пацієнтів, у яких це тривало місяць чи два", - зауважила дослідниця.

Згідно із зареєстрованими у Міжнародному COVID-19 дерматологічному реєстрі даними, приблизно у половини пацієнтів спостерігалося запалення пальців ніг і близько 16% з них були госпіталізовані. 

Симптоми коронавірусу: що варто знати

До найбільш поширених симптомів інфікування коронавірусом, за даними Всесвітньої охорони здоров'я, відносяться:

  • лихоманка
  • сухий кашель
  • утомлюваність

За пів року коронавірус як інфекція в Україні не поміняв свою "поведінку", проте став дещо агресивнішим. У хворих з'явилися і нові симптоми.

Тепер до симптомів додався нежить і першіння в горлі. Так, два-три дні спостерігається сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха. Крім того, не завжди симптомом коронавірусу є температура.