Більшість опитаних українців проти того, щоб Володимир Зеленський знову йшов у президенти, дізналися соціологи / фото УНІАН

Понад половина українців не підтримують похід президента України Володимира Зеленського на другий термін – участь у виборах у 2024 році.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

"Більшість респондентів (58,2%) не підтримують, щоб Володимир Зеленський балотувався на другий термін. Підтримують – 34,3%", – йдеться в опитуванні.

Відео дня

Водночас 1,2% опитаних відповіли, що до наступних виборів ще багато часу, а 6,3% не змогли відповісти або взагалі відмовилися відповідати на це питання.

Читайте такожСоціологи дізналися, скільки молодих людей відчувають сором за УкраїнуРаніше Володимир Зеленський сказав, що точно не розв'язує питання про свій похід у президенти вдруге. За його словами, "це питання вирішуватиме суспільство".

Нагадаємо Зеленський став президентом навесні 2019 року, його інавгурація відбулася 20 травня.

Довідка. Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося упродовж 26-29 листопада 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитано 1 203 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.