В Україні з метою запобігання поширенню коронавірусу вводиться дистанційне навчання у ВНЗ / фото belive.ru

Т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявляє, що закладам професійної освіти, фахової передвищої та вищої освіти МОН рекомендуватиме перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків.

Читайте такожСтудентів переведуть на дистанційне навчання через COVID-19, а канікули розпочнуться раніше - Радуцький

Про це Шкарлет повідомив у своєму Теlegram-каналі.

Відео дня

«Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року)», - зазначив він.

За його словами, він разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будуть подавати відповідну пропозицію на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду вже 13 жовтня.

Чи виселятимуть студентів з гуртожитків?

Шкарлет запевнив, що студентів не будуть виселяти з гуртожитків примусово.

"Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас (студентів - УНІАН) із гуртожитків (і я обов`язково буду наголошувати щодо цієі позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду). Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу", - написав Шкарлет. Він додав, що в офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому.

Дистанційне навчання: що відомо

  • 11 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький за результатами наради у президента заявив, що в Україні з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби вводиться дистанційне навчання у вищих навчальних закладах.
  • Радуцький заявив, що вже зафіксовано кілька спалахів зараження серед співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки.