ТРЦ відновлюють роботу / фото ua.depositphotos.com

У Києві сьогодні, 30 травня, запрацюють усі торгово-розважальні центри, раніше закриті через початок карантину.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як повідомляється, у кожного ТРЦ на вході розміщено плакати з нагадуванням про заходи безпеки, а трохи далі охорона і температурний скринінг.

"Ми встановили рамки безпеки. Ми перейняли китайський досвід", - говорить комерційний директор ТРЦ Дар'я Завадська.

Читайте такожКиївським ТРЦ і готелям дозволили відкритися 30 травня, але з певними вимогами

Температура висвічується після проходу під рамкою. Крім того, програма фіксує відсутність маски, розпізнає обличчя, визначає наявність металевих предметів. На будь-яке порушення повинна відреагувати охорона.

Змусити ж надіти маску або вийти із закладу, на жаль, не можуть, пояснює директор вже іншого торгового центру.

"Такі повноваження є лише у правоохоронних органів. Ми можемо лише рекомендувати звернутися до сімейного лікаря, просимо не заходити в торговий центр", - пояснює директор ТРЦ Інна Сотникова.

Тому дуже сподіваються на розуміння людей, і відповідальне ставлення до правил. Адже дезінфектори є по всій території закладу, купити маски можна на вході, в спеціальних автоматах, ще і скрізь нагадування: на лавки сідати не ближче ніж півтора метра один від одного, і правильно займати черги.

Читайте такожКличко назвав дату відновлення роботи столичних спортзалів та фітнес-центрів

Крім того, будь-яке місце, де може утворитися черга, чи то в ліфт або магазин, або навіть в туалет, обов'язково обладнано нагадуваннями про необхідність дотримуватися дистанції.

Кожне із закладів придумує свої, оригінальні наклейки, пояснюють вже в ТРЦ, розташованому на Хрещатику. Більше креативу там, де їжа. Столи тут складені, і такими залишаться.

"Фудкорт завтра він відкривається, але буде працювати виключно на винос. Ми прибрали всі столики для того, щоб не могли сидіти. Щоб все було максимально безпечно", - пояснює менеджер торгового центру Єлизавета Левицька.

Дозволена робота вуличних майданчиків, але також з дотриманням дистанції. Подекуди вони навіть уже відкриті. І подекуди видно, що дистанція між людьми не скрізь півтора метра.

На продаж будуть працювати практично всі заклади, а ось кінотеатри - частково, літні майданчики теж. Дитячі зони закриті. Продавці кажуть, що скучили за роботою.

Заради безпеки відвідувачів персонал торгових центрів, переконують директора, не користується громадським транспортом, всіх привозять. А самі зали, де заклади, якщо раніше прибирали двічі на день, тепер 10-12 разів. Також щоночі роблять дезінфекцію більш концентрованими сумішами. І з усіх предметів, з якими контактують люди.