У середу, 12 травня, в День медсестри у Києві біля Міністерства охорони здоров'я влаштували акцію протесту «Медсестри за здорові зміни».

Учасники акції вирішили привернути увагу керівництва МОЗ до проблеми з фінансуванням.

Читайте такожУкраїнським медикам обіцяють тимчасову надбавку: кому та скільки заплатятьЯк передає ТСН, на акцію зібралися медсестри та медбрати з різних регіонів України.

«Вони прийшли з двома мисками. В одній - продукти, які на свою зарплату може придбати влада, в іншій – ті, які собі можуть дозволити медпрацівники. Таким чином вони ще раз хочуть привернути увагу до розміру своїх зарплат», – йдеться в сюжеті.

За словами медсестер, вже цього року зарплата лікарів повинна бути не менше 23 тисяч гривень, середнього медперсоналу – 17, молодшого – 12. Замість цього всі вони отримують майже втричі менше. Мало того, медики розповіли про затримки з фінансуванням, і що далеко не всі з них отримали обіцяну доплату за роботу із зараженими коронавірусом пацієнтами.

До протестувальників вийшов міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Ми хочемо встановити в нашому базовому законі мінімальну зарплату, яка прив'язана до прожиткового мінімуму. Це забезпечить ту зарплату, про яку я завжди говорю», - сказав він.

Однак медики у відповідь заявили, що про цей закон чують вже рік, але нічого не змінюється, і це штовхає їх їхати працювати за кордон.

Вас також можуть зацікавити новини