Студенти можуть втратити дипломи / ілюстрація REUTERS

Пластикові дипломи про вищу освіту зразка 20-го і 21-го років можуть стати недійсними.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зазначається, що пов'язано це з тим, що Верховний суд днями скасував весь нинішній склад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Відео дня

"Суд не просто зупинив акредитацію університетів, поставив під сумнів дипломи десятків тисяч людей, а й загрожує випускникам 2022 року", – йдеться у сюжеті.

Читайте такожУкраїна та Угорщина підписали угоду про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступеніКерівник Нацагентства Сергій Квіт назвав рішення суду абсурдним. Він вважає, що турбуватися нема про що, адже суд фактично атакував державну систему освіти, оскільки агентство по суті – головний орган вищої освіти в Україні.

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти – незалежний колегіальний орган, члени якого обираються вищими навчальними закладами, академіями наук, роботодавцями та органами студентського самоврядування строком на три роки.

Всього структурно Нацагентство налічує сім комітетів. Серед них – комітет з питань етики, апеляційний, комітет з акредитації освітніх програм, з питань оцінки якості вищої освіти, з питань міжнародного співробітництва та інші.

Вас також можуть зацікавити новини