СБУ проводить обшуки в монастирі УПЦ МП / фото СБУ

Служба безпеки України проводить обшуки у Мукачівській єпархії УПЦ (Московського патріархату).

Як повідомили у відомстві, контррозвідувальні заходи проводяться на території одного з монастирів. Правоохоронці оглядають територію, а також перевіряють церковників на предмет їхньої "причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України".

Метою обшуків у СБУ називають перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку "русского мира", недопущення використання приміщень УПЦ для приховування росіян та зберігання заборонених предметів, а також запобігання ймовірним провокаціям та терактам.

Відео дня

Судячи з опублікованих СБУ фото, мова йде про Кирило-Мефодіївський жіночий монастир під Свалявою.

Відомо, що церковники цього монастиря у хороших відносинах з підозрюваним у держзраді нардепом Віктором Медведчуком і його дружиною Оксаною Марченко, які регулярно їх фінансували.

У мережі чимало інформації про те, що під час богослужінь у цьому монастирі згадують російського попа Кирила Гундяєва, який благословив армію РФ на війну в Україні.

СБУ проводить обшуки в монастирі УПЦ МП / фото СБУ
СБУ проводить обшуки в монастирі УПЦ МП / фото СБУ

Обшуки на об'єктах УПЦ МП

Раніше повідомлялося, що СБУ проводила подібні контррозвідувальні заходи на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври в Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та в приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ в Рівненській області.

Також правоохоронці обшукали приміщення УПЦ МП на Буковині та знайшли там методички з Кремля.

А на об'єктах УПЦ МП у Тернопільській області та на Прикарпатті під час таких обшуків виявили пропагандистські матеріали, які заперечують існування України.

Вас також можуть зацікавити новини: