В НАЗК відзвітували про кримінальне провадження проти високопосадовця СБУ / nazk.gov.ua

Національне  агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило недостовірну інформацію на 800 тисяч гривень у декларації начальника Управління СБУ в  Миколаївській області Віталія Герсака.

Читайте такожЖомова яма для Киви: НАЗК взялось за декларацію депутата

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАЗК в Telegram. Зазначається, що відповідний обґрунтований висновок надісланий до НАБУ.

Відео дня

В НАЗК наголосили, що це перше кримінальне провадження  щодо чинного високопосадовця СБУ за декларування недостовірних відомостей.

В агентстві нагадали, що цьогоріч вперше за чотири роки існування е-декларування розпочато перевірку декларацій працівників СБУ.

Хто такий Віталій Герсак

  • Віталій Герсак був призначений на посаду керівника  УСБУ в Миколаївській області у вересні 2019 року. 
  • За даними з відкритих джерел, Віталій Анатолійович Герсак народився в Немирові на Вінниччині в 1983 році. Закінчив Прикарпатську філію Академії внутрішніх справ в Івано-Франківську і Університет внутрішніх справ в Києві. Розпочав роботу в оперативних підрозділах Вінницького карного розшуку в 2003 році. В цьому ж році отримав звання лейтенанта міліції.
  • З 2011 року працював у Департаменті внутрішньої безпеки Служби зовнішньої розвідки.
  • Проект "Наші гроші" повідомляв, що Герсак та його родина володіють майном загальною вартістю у понад 800 тисяч доларів. Зокрема - квартирами та розкішними автомобілями. 

Більше новин за темою